Tilbake til «Forsiden»

Trekning av Radiolotteriet og digitalt møteopptak

No er det kort tid til trekning av Radiolotteriet her i Radio Nordvest! På laurdag frå kl. 18.00 vil det bli lagt ut eit digitalt møteopptak frå trekninga på Internett. Forutan opptak av trekninga av gevinstane vil det bli andakt ved Ole Audun Os, sang og helsingar. Møteleiarar vil bli Ole Audun Os og styreleiar for Radio Nordvest Martin Valen. Det digitale møteopptaket kan du finne på Facebook og YouTube. Om du ikkje har tilgang til Internett kan du følge med på det same programmet på Radio Nordvest si radiosending frå kl. 18.00-19.00 laurdag kveld. For dykk på Søre Sunnmøre vil vi sende dette programmet på radioen mandag kveld kl. 22.00-23.00. Så følg med! Kanskje er du ein av vinnarane?!

Magne Arild Torgersen i samtale med Ivar Lyster, del 5

I del 5 forteller Ivar Lyster om arbeidet som KPK Ukraina driver i dag. Fra den spede begynnelsen med noen ungdommer for 20 år siden har de nå mange ansatte i Ukraina støtta av gaver fra Norge. Hver dag er det 15 biler som kjører ut med mat til folk.

Magne Arild Torgersen i samtale med Ivar Lyster, del 3 og del 4

Del tre forteller om både konfirmantarbeid og hjelpearbeid i Ukraina. Ivar Lyster fortsatte med samlinger etter at konfirmantene ble konfirmert. De hadde det så kjekt sammen at de kunne ikke slutte. Derfor ble det KPK, kristne pensjonerte konfirmanter. De fortsatte å reise på turer sammen og hadde det fint. Så spør Ivar Lyster ungdommene om de kunne tenke seg en tur til et fattig land, og det ble Ukraina. Du kan høre mer om det her.

Magne Arild Torgersen i samtale med Ivar Lyster, del 1 og 2

Ivar Lyster har vært forretningsmann, men solgte firmaet for å kunne vitne om Jesus på heltid. Han kommer fra Nesset i Romsdalen. Familien hans flyttet til Namsos da han var 13 år. Han begynte å jobbe da han var 15 år, og da han var 21 år overtok han farens konfeksjonsfabrikk. Ivar var i flere år i ungdomsarbeid Stavanger krets av Misjonssambandet. Han har også i mange år vært med i Gideon-arbeidet og har delt ut Det Nye Testamentet i mange land. Opptaket var gjort på Bryne 26. oktober 2020.

Radiolotteriet 2021

Kvar vinter/vår har vi eit radiolotteri til inntekt for drifta av Radio Nordvest, slik også i år. Det vil bli avslutta med basar og trekning den 24. april i Misjonssalen i Ålesund, evt. digital basar. Les om gevinstar mm. her.

Magne Arild Torgersen i samtale med pensjonert misjonær Ketil Fuglestad, del 13 og 14

Når misjonærene var på reise i Etiopia kunne de oppleve farlige situasjoner. Hør mer om det her.

Intervju med Alice Krogsæter-Aragon, misjonær for NLM i Peru

Mandag 1. februar 2021 gjorde vi eit intervju med Alice Krogsæter-Aragon frå Vatne på Sunnmøre. Saman med familia si bur ho i Sør-Peru der ho er utsending for Norsk Luthersk Misjonssamband. Dei er i ferd med å starte eit nybrottsarbeid blant Aymarafolket, og Alice held på å lære seg språket deira for å bedre kunne kome i kontakt med dette folket som er blant dei minst nådde. Intervjuet er i to delar som du finn her.

Magne Arild Torgersen i samtale med pensjonert misjonær Ketil Fuglestad, del 12

I dette programmet forteller Ketil Fuglestad om en syketransport ei natt mellom Konso og Gidole. Det var mørkt. Så punkterer de. Heldigvis har Kristi Osvik med seg ei lita lommelykt og kan lyse mens Ketil skifter dekk. Ei stund senere samme natt ryker gassveieren. Hva skal de nå gjøre?

Magne Arild Torgersen i samtale med pensjonert misjonær Ketil Fuglestad, del 11

I Arba Minch hadde de ei kirke som tok 600 mennesker, men når de hadde gudstjeneste var den hver søndag altfor liten. Mange måtte sitte utenfor og høre, fordi det ikke var plass inne. Hadde det ikke vært greit med ei større kirke, spurte misjonæren. Ja, hvis du vil være med i byggekomiteen tør vi å bygge ny kirke. Hvor stor må den være? Det må være plass til 2500 mennesker sier noen, og flere er enig.

Magne Arild Togersen i samtale med pensjonert misjonær Ketil Fuglestad, del 10

Ketil Fuglestad reiste ut som misjonær for Norsk Luthersk Misjonssamband i 1976. Han og familien bodde og arbeidet flere stader i Etiopia. Etter noen år fikk de spørsmål om å reise til Arba Minch for å hjelpe til med økonomien til yrkesskolen der som kirka fikk overlevert uten økonomi til videre drift. Om Ketil kunne få til noe som kunne skape inntekt til yrkesskolen slik at kirka kunne drive den videre. Etter tida i NLM fortsatte Ketil Fuglestad i Etiopia, og nå med prosjektet "Hjelp til selvhjelp". Det nytter.

Magne Arild Togersern i samtale med pensjonert misjonær Ketil Fuglestad, del 9

I dette programmet forteller Ketil Fuglestad om ei fattig muslimsk kvinne som fikk hjelp. Hun drev en liten kiosk, men nå var bølgeblekkplatene i ferd med å ruste opp, og myndighetene ville ikke la henne holde til der ved veien med en så falleferdig kiosk. Ketil Fuglestad hjalp henne, og det ble ny bygning, og hun kunne også leie ut en del til andre.

Pensjonert misjonær Ketil Fuglestad i samtale med Magne Arild Torgersen, del 8

Ketil Fuglestad var med å starte AFRI, afrikansk næringsutvikling for noen år siden. Nå heter det "Hjelp til selvhjelp". I løpet av de femten åra de har holdt på har de fått hjelpe 800 familier til å starte sin egen lille bedrift, og de holder fortsatt på.

« Nyere nyheter|Eldre nyheter »

Adresser

Post

Postboks 7503
Spjelkavik,
6022 Ålesund

Besøk

Spjelkavikveien 132,
6010 Ålesund

Kontakt

E-post

post@radionordvest.no

Telefon

70 17 44 44

Mobil

456 14 012

Radio Nordvest kan du høyre på FM 101,0 i Ålesund

FM 105 (Longva) og FM 103,4 (Tussvika)

Vil du gi di støtte til Radio Nordvest?

Kontonummer: 8220.02.91707

webløsning utviklet av mWEB